Sushi alapok

Oktató: Tomomi Ogawa, japán háziasszony/hobbi séf

Időpont: 2017.09.26., 17:30  BETELT!

A "sushi" -t szokták magyarul "savanyú rizsnek" fordítni, de van ahol "hosszú élet költemény" -ként adják meg a szó jelentését. Manapság sushi alatt a Japán konyhához tartozó különleges, rizzsel, halfajtákkal és egyéb egyedi hozzávalókkal készülő kis ételkészítményeket érthetjük.

A sushi különleges egzotikus ízvilággal rendelkezik, ezért mindenképp érdemes megkóstolni. Először talán szokatlannak tűnhet a különleges íz, de aki egyszer megszereti később is szívesen tér be egy sushi-bárba, vagy rendel egy sushi tálat egy esti vacsorára. Rendkívül értékes tápanyagforrás, rengeteg fehérje, valamint jód található benne, viszont zsírtartalma igen alacsony, ezért nagyban hozzájárul az egészséges életmódhoz.

Sushi Típusok:

Nigri (klasszikus)
A rizst ennél a fajtánál általában téglalap alakúra formázzák össze, majd erre rakják rá a halcsíkot, vagy bármi más tengeri gyümölcsfélét, vagy zöldséget.

Maki sushi
Kiterített bambuszrólora helyezik a szárított tengeri algalapot (Nori), amit kb.1 cm vastagon borítanak be rizzsel és a közepére rakják a halcsíkokat, vagy zöldségeket. A bambuszróló segítségével feltekerik, kissé összepréselik, majd összevágják kis szeletekre (általában 6 darabra).

A program alkalmával készítünk több féle Nigirit, Makit és meglepetéssel is készülünk!


KURZUS ÁRA:

  • 19 990 Ft / kb. 3 óra

FIZETÉS:

  • készpénz, kurzus előtt a helyszínen
  • átutalással: OTP 11721002-20017280-00000000 számú bankszámlára

JELENTKEZÉS:

  1. Név(*)
    Kötelező megadni!
  2. E-mail cím(*)
    Kötelező megadni!
  3. Telefon(*)
    Kötelező megadni!
  4. Kurzus neve(*)
    Kötelező megadni!
  5. Kurzus időpontja(*)
    Kötelező megadni!
  6. Üzenet(*)
    Kötelező megadni!
  7. Biztonsági kód(*)
    Biztonsági kód   FrissítKötelező megadni!

Bourbon konyha

1148 Budapest, Fogarasi út 45-51. II.e.
A CBA épületében! BEJÁRAT az épület mögött!
Infó:  H-P 10:00-18:00-ig

Mobil: +36 30 194 9522
Telefon: +36 1 400 71 65
Fax: +36 1 400 71 66
info@bourbonkonyha.hu

Hírlevél feliratkozás

Címkék

főzőiskola, főzőkurzus, sushi alapok, macaron, bourbon konyha, csapatépítés, csapatépítő főzés, sütőkurzus, főzőtanfolyam, főzőstúdió, gasztronómia, konyha