Indiai vacsora

Oktató: Sarudi Balázs

Időpont: 2018.02.23., 18 óra  BETELT!

Egy olyan nagy országban mint India nem meglepő, hogy különböző főzési stílusok vannak, amelyek a helyi terméseket, termékeket használják. A történelem és a vallás fontos szerepet töltött be a kulturális és konyhaművészeti tradíciók fejlődésében, valamint az étkezési szokások formálásában. India különböző részein az éghajlat és a földrajzi kondíciók határozzák meg, hogy milyen fajta gabonát termelnek. Ezeknek a különbözőségeknek köszönhetően ma az indiai konyhának van az egyik a leggazdagabb és legélvezetesebb ízvilága.

A legáltalánosabb fűszerek a következők: kurkuma, római kömény, fekete bors, mustármag, kardamom, szegfűbors, édesköménymag, gyömbér, fokhagyma és chilipaprika. Fűszerkeverékeket is készítenek, amik meghatározott arányban tartalmazzák a fűszereket.

A komplett indiai menü általánosan elterjedt összeállítása a következő:
- változatosan elkészített rizs étel és/vagy indiai kenyérféleség
-1 vagy több főétel: hús vagy halétel és/vagy lencse és zöldségek kombinációja
-valamilyen chutney (csatni), ami sűrű, lekvárhoz hasonló étel-kiegészítő sült húsokhoz és halakhoz. Készülhet gyümölcsökből és zöldségekből is.

A program alkalmával egy egyszerűen elkészíthető 4 fogásos vacsora menüt készítünk, majd azt egy közös étkezés keretén belül fogyasztjuk el!

MENÜ:

  • Mungóbab dhal
  • Fűszeres rizs
  • Naan kenyér
  • Mangó lassi

KURZUS ÁRA:

  • 15.990 Ft / kb. 3 óra

FIZETÉS:

  • készpénz, kurzus előtt a helyszínen
  • átutalással: OTP 11721002-20017280-00000000 számú bankszámlára

JELENTKEZÉS:

  1. Név(*)
    Kötelező megadni!
  2. E-mail cím(*)
    Kötelező megadni!
  3. Telefon(*)
    Kötelező megadni!
  4. Kurzus neve(*)
    Kötelező megadni!
  5. Kurzus időpontja(*)
    Kötelező megadni!
  6. Üzenet(*)
    Kötelező megadni!
  7. Biztonsági kód(*)
    Biztonsági kód   FrissítKötelező megadni!

Bourbon konyha

1148 Budapest, Fogarasi út 45-51. II.e.
A CBA épületében! BEJÁRAT az épület mögött!
Infó:  H-P 10:00-18:00-ig

Mobil: +36 30 194 9522
Telefon: +36 1 400 71 65
Fax: +36 1 400 71 66
info@bourbonkonyha.hu

Hírlevél feliratkozás

Címkék

főzőiskola, főzőkurzus, sushi alapok, macaron, bourbon konyha, csapatépítés, csapatépítő főzés, sütőkurzus, főzőtanfolyam, főzőstúdió, gasztronómia, konyha