Tengeri Halvacsora

Oktató: Beregszászi Zsolt - Executive Chef 

Időpont: 2018.01.19. 18:00  2 HELY MARADT!

Főzni jó, de a rohanó világban fontos szempont, hogy gyorsan elkészíthető ételeket tegyünk a család asztalára. A hallal és tenger gyümölcseivel készített fogások nem igényelnek hosszú sütési időt, ráadásul egy-két bonyolultabb receptet leszámítva döntő többségük könnyen elkészíthető. Különösen, ha olyan alapanyagot választ hozzá, mely konyhakész és csupán minimális előkészületet igényel.

A halak és a tengeri herkentyűk az elsődleges forrásai az ómega-3 zsírsavaknak, van bennük D-vitamin, szelén, fehérjében gazdagok, telített zsírsavakban szegények. Ez mind szuper dolog. A Harvard Egyetem tudományos ténynek tekinti, hogy a halak vagy a halolaj fogyasztása jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Húsz halfogyasztással kapcsolatos tanulmány összesített adatait elemezve a kutatók megállapították, hogy a heti egy vagy két alkalommal fogyasztott tízdekányi olajos hal (lazac, hering, makréla, szardella vagy szardínia) 36 százalékkal csökkenti annak a kockázatát, hogy a végén a szívünk vigyen el. Az ómega-3 zsírsavak ugyanis óvják szívünket a ritmuszavaroktól, csökkentik a vérnyomást, és javítják az érrendszer hatékonyságát. 

 

A menü az elkészítés után egy vacsora keretén belül elfogyasztható. Az ételek nem elvihetőek!


MENÜ:

  • Füstölt lazac tatár

  • Pirított rákos guacamole-s vendégváró falatok

  • Lazac "Coulibiac"

  • Serpenyőben sült tőkehal

  • Zöldfűszeres tört burgonya hollandi mártás

  • Zöldségek

     

     


KURZUS ÁRA:

  • 17 990 Ft / kb. 3,5 óra

FIZETÉS:

  • készpénz, kurzus előtt a helyszínen
  • átutalással: OTP 11721002-20017280-00000000 számú bankszámlára

JELENTKEZÉS:

 

  1. Név(*)
    Kötelező megadni!
  2. E-mail cím(*)
    Kötelező megadni!
  3. Telefon(*)
    Kötelező megadni!
  4. Kurzus neve(*)
    Kötelező megadni!
  5. Kurzus időpontja(*)
    Kötelező megadni!
  6. Üzenet(*)
    Kötelező megadni!
  7. Biztonsági kód(*)
    Biztonsági kód   FrissítKötelező megadni!

Bourbon konyha

1148 Budapest, Fogarasi út 45-51. II.e.
A CBA épületében! BEJÁRAT az épület mögött!
Infó:  H-P 10:00-18:00-ig

Mobil: +36 30 194 9522
Telefon: +36 1 400 71 65
Fax: +36 1 400 71 66
info@bourbonkonyha.hu

Hírlevél feliratkozás

Címkék

főzőiskola, főzőkurzus, sushi alapok, macaron, bourbon konyha, csapatépítés, csapatépítő főzés, sütőkurzus, főzőtanfolyam, főzőstúdió, gasztronómia, konyha